Skip to content

Μοβ ψωμί: Τι κρύβεται πίσω από αυτή τη νέα διατροφική τάση;

Εάν σου έλεγα ότι το ψωμί που τρως μπορεί να γίνει πιο υγιεινό και ταυτόχρονα να αποκτήσει και χρώμα, τι θα έλεγες; Η νέα καινοτομία από το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, το «μοβ ψωμί», φέρνει την επανάσταση στην παραδοσιακή συνταγή! Αντί για τα γνωστά λευκά, το νέο ψωμί παίρνει τη μοναδική του απόχρωση από τις φυσικές ανθοκυανίνες, που βρίσκονται σε φυτά όπως οι μελιτζάνες και τα μύρτιλα.

Αλλά η «μαγεία» δεν είναι μόνο στην εμφάνιση! Το μοβ ψωμί ενισχύει την αντιοξειδωτική ικανότητα, ενώ παραμένει εξίσου νόστιμο με το παραδοσιακό. Δεν φτάνει μόνο να φαίνεται ωραίο, αλλά κρατάει και τα επίπεδα της ινσουλίνης σταθερά, επιβραδύνοντας τη διαδικασία πέψης και προσφέροντας ενέργεια που διαρκεί περισσότερο.

Και να η ερώτηση: Θα το δοκίμαζες; Όχι μόνο για το χρώμα του, αλλά και για τις ευεργετικές του ιδιότητες! Δοκίμασέ το και μπες κι εσύ στην… μοβ «επανάσταση»!