Skip to content

Anthony Bourdain, 25 Ιουνίου 1956 – 8 Ιουνίου 2018

Στην εφηβεία του, πέρασε ένα καλοκαίρι στη Γαλλία όπου δοκίμασε για πρώτη φορά στρείδια. Αυτή η εμπειρία τον έκανε να ερωτευτεί το φαγητό και να ακολουθήσει τη γαστρονομία. Πριν γίνει διάσημος, εργάστηκε σε κάποιες από τις πιο σκοτεινές κουζίνες της Νέας Υόρκης, γεμάτες ναρκωτικά και χάος. Δεν ήταν ποτέ ο καλύτερος σεφ! Πολλοί τον έβλεπαν περισσότερο ως ιστορικό της γεύσης παρά ως master chef. Μισούσε τη μοριακή γαστρονομία και θεωρούσε το φαγητό μια εμπειρία που έπρεπε να παραμένει απλή και αυθεντική.
Ήταν τόσο αθυρόστομος που είχε απαγορευτεί να εμφανιστεί σε συγκεκριμένες εκπομπές λόγω της ωμότητάς του.
Παρότι έφαγε σχεδόν κάθε περίεργο φαγητό στον κόσμο, δεν άντεχε τα McDonald’s και τις αλυσίδες fast food.

“Το ταξίδι δεν είναι πάντα όμορφο. Αλλάζει εσένα και τον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο.”