Skip to content

Γιατί το μαγείρεμα είναι επιστήμη, αλλά το πλύσιμο πιάτων τέχνη!

Είναι εκείνη η στιγμή που ανοίγεις το ψυγείο και νομίζεις ότι είσαι ο επόμενος MasterChef, ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να πάρεις δεύτερη γνώμη πριν αποφασίσεις να πειραματιστείς με τις ντομάτες που λήγουν αύριο. Εάν έχεις δηλώσει ποτέ ότι «ξέρω να μαγειρεύω» και στην πραγματικότητα έχεις καταφέρει να καταστρέψεις έτοιμο φαγητό σε σακουλάκι, μάλλον είσαι πιο κοντά στο να γίνεις ειδικός στο πλύσιμο πιάτων παρά σεφ.

Είναι οριστικό: Όταν προσπαθείς να φτιάξεις ένα απλό τοστ και το αλουμινόχαρτο καταλήγει να καίγεται πιο γρήγορα από την τοστιέρα, ή όταν πιστεύεις ότι κάνεις gourmet σάλτσα αλλά στην πραγματικότητα έχεις φτιάξει πιο πολύ «καμμένη καραμέλα». Εάν το να γίνεις «σεφ» σου είναι κυριολεκτικά ο τύπος που παίρνει τηλέφωνο για delivery, μάλλον είναι καιρός να δεχτείς την αλήθεια: το μόνο πιάτο που ξέρεις καλά είναι το πιάτο που θα βάλεις στο πλυντήριο.

Εδώ είναι το τραγικό κομμάτι: Ενώ όλοι μας νομίζουμε ότι έχουμε την ικανότητα να φτιάξουμε κάτι «μοναδικό» (βλέπε το ελβετικό σάντουιτς που έφτιαξες με το τελευταίο κομμάτι ψωμιού), η πραγματικότητα είναι ότι ξέρουμε το μόνο πράγμα που είναι σίγουρο: το μόνο που δεν καταστρέφουμε είναι τα πιάτα που βάζουμε στον πάγκο για πλύσιμο. Και εκεί, φίλε μου, είσαι πραγματικά MasterChef!